16 Nis 2020

cansızların serbest salınımı

   
    Bu yaşamda her şey olur. Hiçbir şey sürpriz değildir ve her an beklenmelidir. İnsan bir gün doğumu ya da huzurlu bir uykuyla her şeye baştan başlayabileceğinin ve bir yanlış kararla kendisinin ya da bir başkasının hayatını karatabileceğinin farkında olmalıdır. Bu bakımdan üzülmek ya da umutlu olmak ancak bilinçsiz bir ruhun çıkarımlarıdır. Bilinç, kontrol edemeyeceğin bir evrende savrulan bir atık poşet olduğunun ayırdında olmaktır. Sadece serbest salınımla oradan oraya savrulan bir poşetteki ahengi görebilmek insana kendini iyi hissettirebilir ve belki biraz da müzik.
    Anlaşılmayabilirsin yahut anlamayabilirsin; sevebilirsin ama sevilmeyebilirsin; bir gün çok iyi hissederken bir başka günü bitirmek için can atabilirsin. Aldatılabilir ya da sebepsiz terk edilebilirsin. Her şeyi doğru ve güzel yapmaya çalışırken, hiç tanımadığın ve asla kin beslemeyeceğin türden, çok da sevimli-ama zehirli bir hayvanın( üstelik sana husumeti de yoktur) ısırığı ile felç olabilirsin. Tabi hiç haketmediğin halde birçok kişi tarafından kabul görüp sahiplenebilirsin de. Tek sorunu iletişim kuramayan bir insanın en değerlisi de olabilirsin. Tüm bunlar  için ne önceden pozisyon alabilirsin ne de ön sezilerini kullanıp engel olabilirsin. Olumlu halleri de planlayarak yaratamazsın. 
Tüm bunlar, tüm bu gevezelikler ne için? Savrulmayasın diye. Her şey olur, bunu bilmelisin. 

    Kabul edilmeyecek yalnızca iki istisna vardır bu hayatta. Biri sevdiklerinin ölümü, diğeri geç  kalmak. Sevdiklerinin ölümü yüzünden erken bir farkındalık ödülü(!) alırsın gerçi, ama kimse bu hediyeyi böyle bir deneyimle erkenden sahiplenmek istemez. Ve sanılanın aksine bu ödül (yukarıda uzun uzun anlatılan sebeplerden ötürü) seni hiçbir zaman bir adım öteye taşımaz ve daha dayanıklı bir canlı yapmaz. 

    Diğeri geç kalmaktır ve affı yoktur, olmamalıdır da. Kainatın dengesi gereği, zamanında gerçekleştirilmeyen her eylem sahibini bağlar ve bağlamalıdır da. Öldürür ve öldürmelidir de. İşte böyle biri sizin sevdiğiniz biriyse, onun zamanlı ya da zamansız ölümü için göz yaşı dökmeyiniz. O artık sizin göremeyeceğiniz bir evrende salınan bir poşettir belki, geç de olsa mutludur ya da hala anlam arama çabası içerisindedir, üzülmeyiniz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

cansızların serbest salınımı

        Bu yaşamda her şey olur. Hiçbir şey sürpriz değildir ve her an beklenmelidir. İnsan bir gün doğumu ya da huzurlu bir uykuyla her...